Vegapure cardio – Sníží hladinu cholesterolu na normální hodnoty?

publikováno

Cholesterol plní důležité funkce pro metabolismus lidského organismu. Jenže co dělat, když už cholesterol stoupne tak vysoko, že se stal místo pomocníka nepřítelem? Podíváme se, jak tento problém mohou řešit tzv. fytosteroly a zhodnotíme, zda má Swiss NatureVia Vegapure cardio šanci vám pomoci.

Vysoký cholesterol může být rizikový faktor pro vznik srdečně-cévních onemocnění. Snížení můžete dosáhnout především úpravou svého jídelníčku, zaměřit byste se měli především na to, abyste nekonzumovali příliš tučné jídlo, jako je hovězí, vepřové maso, různé uzeniny a mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku.

Kromě úpravy jídelníčku však můžete zkusit i bylinky, které vám mohou pomoci uvést hladinu cholesterolu do normálu. Vegapure cardio nabízí tzv. estery fytosterolů, které se v přijaté potravě přemění na volné steroly a mastné kyseliny a snižují vstřebávání cholesterolu pocházejícího z potravy.

O Vegapure cardio

Swiss Naturevia Vegapure cardio
Vegapure cardio

Doplněk stravy Swiss Naturevia Vegapure cardio je založen na přírodních látkách jménem rostlinné steroly, které jsou určeny pro snížení hladiny cholesterolu. Rostlinné steroly snižují vstřebávání cholesterolu ze střeva do krve.

Složení

Účinná látkaObsah v 1 kapsli
Estery rostlinných sterolů800 mg
složení Vegapure Cardio

Dávkování

  • Udržení hladiny cholesterolu: 1 kapsle denně, s jídlem 
  • Snížení hladiny cholesterolu: 2 x 1 kapsle denně, s jídlem

Zkušenosti a recenze

Naše zkušenost: O Vegapure cardio si můžete přečíst na internetu mnoho zkušeností. My připojíme tu naši. Zkoušeli jsme Vegapure cardio celkem 2 měsíce a pozorovali jsme změnu k lepšímu. Užívající uvedl: „Mírně se mi snížil cholesterol (cca o 0,5 mmol na l). Byl jsem spokojen i s užíváním a celkově jsem nenarazil na žádný problém.“

Zkušenosti dalších zákazníků: Další zákazníci měli převážně pozitivní zkušenost. Někteří z nich však uvedli, že na ně doplněk stravy Vegapure cardio neměl žádný efekt nebo že efekt měl, ale nežádoucí (pociťovali zažívací potíže). Podrobně si můžete přečíst zkušenosti níže:

Šetrný a účinný produkt.

Ověřený zákazník Jitka, Heureka.cz

Chloresterol klesl.

Registrovaný uživatel, Zboží.cz

Velmi účinný, používán pravidelně. a výsledek léčby je znát již po několika dnech užívání.

Registrovaný uživatel, Zboží.cz

+ Pomáhá. – musí se brát dlouhodobě

Registrovaný uživatel, Zboží.cz

Užíváno rok 1x denně. Cholesterol během roku z 6.00 na 6.56.Nefunguje

Vladimír Vácha, Zboží.cz

Klady a zápory

  • Přírodní pomoc rostlinných sterolů při boji s cholesterolem
  • Dobré zkušenosti zákazníků
  • Vysoký obsah přírodních sterolů v jedné kapsli
  • Snadné užívání
  • Vysoká cena
  • Pouze 1 aktivní látka
  • Někteří uživatelé nebyli spokojeni s účinky
  • Někteří uživatelé pozorovali vedlejší účinky (zažívací potíže)

Alternativní výrobky

Vegapure cardio od Swiss Naturevia není jedinou volbou při řešení vysoké hladiny cholesterolu. Můžete sáhnout také po přípravcích jako jsou:

Vegapure cardio – Sníží hladinu cholesterolu na normální hodnoty?

Cholesterum je jedním z nejlépe hodnocených přípravků na cholesterol. Nejenže obsahuje estery fytosterolů (40% beta-sitosterolu), ale i další účinné látky ve vysokém množství (artyčok, černý česnek, bergamot ad.)

Arterin je oblíbenou volbou při snížení cholesterolu. Obsahuje také fytosterolestery a jiné učinné látky. V porovnání s jinými doplňky není jeho složení tak silné, přesto jsou s ním dobré zkušenosti.

Vegapure cardio – Sníží hladinu cholesterolu na normální hodnoty?
Vegapure cardio – Sníží hladinu cholesterolu na normální hodnoty?

Dalším oblíbeným doplňkem na cholesterol je Cholesten. Kromě fytosterolů zde najdeme i rybí olej a extrakt z reishi a černého česneku. Je poměrně kvalitní a lidé jsou spokojeni s jeho účinky.

Co je Swiss NatureVia Vegapure Cardio?

Swiss NatureVia Vegapure Cardio je doplněk stravy obsahující estery rostlinných sterolů, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu přirozenou cestou.

Jaké jsou hlavní přínosy užívání?

Pomáhá bezpečně a účinně snížit hladinu cholesterolu pomocí rostlinných sterolů.

Jaký je doporučený způsob užívání?

Užívejte 1 kapsli, pokud chcete udržet normální hladinu cholesterolu. 2 kapsle, pokud chcete snížit hladinu cholesterolu. Užívejte ideálně s jídlem.

Zdroje:

https://www.nzip.cz/clanek/610-steroly

https://www.healthline.com/health/high-cholesterol

https://www.nzip.cz/rejstrikovy-pojem/642

 

Redakce magazínu

MUDr. Zdeňka Fantová
Studovala jsem 1. Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a promovala v roce 1991. Praxi jsem získala v oboru všeobecné praktické lékařství. Přípravu jsem absolvovala ve Fakultní nemocnici v Olomouci, v ambulanci primární péče a v ambulancích a lůžkových odděleních specialistů. Atestační zkoušku ze všeobecného praktického lékařství jsem složila v roce 1995. Poté jsem pracovala jako praktický lékař v ordinacích obvodních lékařů jako zaměstnanec. Od 1. března 1998 provozuji soukromou praxi. Zde na Hlidejsizdravi.cz působím v roli garanta obsahu a všechny články prochází mou odbornou kontrolou.

Napsat komentář